Сини сливи сушени 1kg

Базова цена: 9,90 лв.

Натурални сушени сини сливи, без костилка.

Имат в състава си пектин, дъбилни вещества, органични киселини, витамини В1, В2, РР, С, калий, магнезий, желязо, фосфор.  

През годините учените са открили, че тези вкусни плодове действат пикочогонно, противодиабетично, хипотензивно, очистващо, жлъчегонно и общоукрепващо. Ако страдате от лениви черва, то приемът на тези плодове може само да ви подейства благотворно.  

Обикновено при правилно съхранение на сухо място продуктите ще запазят годността си до една година. Когато сте решили, че е настъпил моментът да похапнете сушените сливи, можете да ги накиснете предварително във вода за около час-два, тъй като те ще са силно дехидратирани и твърди.

Продуктът е успешно добавен в количката
9,90 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Проучвания показват още, че честият прием на сини сливи може да се пребори с проблеми на венците и дори с кариесите. Според учените тези плодове съдържат вещества, които притежават способността да унищожават бактериите, виновни за образуването на зъбен камък. Диетолозите пък са очаровани от сините сливи, тъй като те не само са полезни, но дори дейно спомагат за премахването на излишните килограми. В същото време помагат на организма да се освободи от така наречения лош холестерол.

 

Множество изследвания показват, че те помагат при анемия, астма, артрит, проблеми с дебелото черво, стомашно-чревни оплаквания, проблеми с бъбреците. Сините сливи също така нормализират кръвното налягане и подсилват черния дроб. Приети по време на простудни заболявания и упорита кашлица, те спомагат неприятните усещания да отшумят по-бързо.